info@bredeschoolsoest.nl 035 - 609 92 70

Olympische zomerschool

Dit jaar stond de zomerschool in het teken van het thema ‘de Olympische Spelen’. Het programma van de zomerschool combineert taal, woordenschat en lezen met sportieve en sociale activiteiten.

Het doel was om tijdens de lange zomervakantie geen terugval te krijgen in hun taal- en leesniveau en de leesbevordering te stimuleren. Zo werd er dagelijks met de groep een informatieve tekst over een Olympisch onderwerp behandeld. Daarnaast hebben de kinderen tijdens een boekenjacht in de bibliotheek ook nog zelf een boek uitgezocht om te lezen tijdens de zomerschool. De kinderen konden hun energie volop kwijt tijdens sportieve activiteiten, waaronder freerunnen, schermen, capoeira, atletiek en dansen.

Tijdens de zomerschool zijn er verschillende gastsprekers langsgekomen. Voetbalstriptekenaar Rudi Jonker leerde de kinderen striptekenen en Paralympisch kampioen Marijke Roest inspireerde de kinderen met haar verhaal. Ook voor het lichaam en gezondheid was extra aandacht. Een sportfysiotherapeut leerde de kinderen over de spieren, wat een hart doet en demonstreerde hoe je een hartslag kan meten. Een sportdiëtist vertelde over het belang van gezond eten en maakten samen met de kinderen lekkere, gezonde smoothies.

De Olympische gedachte stond centraal tijdens de zomerschool. Belangrijke Olympische waarden als excelleren, vriendschap en respect vormden dan ook een rode draad in het programma. In de groep stimuleerden de leerkrachten samenwerken, doorzetten, oefenen en trainen. Dat geldt zowel voor het presteren in taal en lezen als voor het presteren in sport. De kinderen deden enthousiast mee, werkten hard en sportten fanatiek.

In de geest van de Olympische gedachte werkten leerkrachten, onderwijsassistenten, verenigingen en organisaties samen om de zomerschool tot een succes te maken. Waaronder turnvereniging de Springbokken, Atletiekvereniging Pijnenburg, Schermvereniging Vivas, de bibliotheek en Balans.