info@bredeschoolsoest.nl 035 - 609 92 70

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek is altijd een leuke en drukke week waarin we extra veel tijd besteden aan boeken en lezen. Jammer dat het maar 10 dagen zijn! We startten de kinderboekenweek dansend en zingend met het lied van Kinderen voor kinderen. Daarna promootten de leerkrachten de nieuwe boeken en kozen de leerlingen het boek waar ze graag naar willen luisteren. Verder was er een voorlees-, schrijf- en tekenwedstrijd.

Onze schoolschrijver, Simone Arts, kwam terug op school voor een workshop voorlezen én zij zat in de jury van de voorleeswedstrijd, samen met de oud-collega’s Marijke en Beppie. Onze eigen juf Simone was de presentator en zij praat alle onderdelen moeiteloos en gezellig aan elkaar. Vijf kinderen lazen voor: Ibrahim, Walid, Sheima, Appie en Noah lazen voor de hele school voor. Dat is altijd erg spannend. Sheima uit groep 6 en Ibrahim uit groep 4 wonnen de voorleeswedstrijd . Sheima las rustig voor uit Anne Frank en Ibrahim las een stukje voor uit Stoer, slim en sterk.

Bij de schrijfwedstrijd waren er ook twee winnaars. De opdracht was dat de leerlingen zich voorstelden dat ze 30 jaar waren en een brief schreven aan een vriend, vriendin of leerkracht van de Egelantier over hun leven. Het waren brieven vol dromen en mooie terugblikken op de tijd op de basisschool. Lujain schreef dat ze in Syrië woonde, omdat de oorlog gestopt was en het land weer mooi en netjes was. Berfin schreef dat ze juf van groep 6 was geworden op de Egelantier, dat ze niet was getrouwd, maar wel heel blij met haar leven. Deze twee dames vielen in de prijzen.

Bij de tekenwedstrijd was het ook een lastige keuze, want wat maken de leerlingen toch een prachtige tekeningen. Arda won met een gedetailleerde tekening van een tandarts en Nasra met een tekening van een schilder.

En toen zat de kinderboekenweek er al weer op. Gelukkig biedt het herfstige weer alle tijd om ook thuis in de boeken te duiken.