info@bredeschoolsoest.nl 035 - 609 92 70

Vacature leerkrachten taalklas nieuwkomers en leerkracht groep 6

Wie zijn we?

De Egelantier is een openbare basisschool in Soest, waar kinderen en volwassenen elkaar ontmoeten. We leren van en met elkaar. Onze school is een fijne plek waar je kennismaakt met verschillende culturen en religieuze achtergronden.

Naast de verplichte leerstof taal, rekenen, lezen en wereldoriëntatie besteden wij extra aandacht aan kunst en cultuur, zoals muziek en beeldende vorming. Die kunstvakken zijn niet alleen leuk, maar helpen de kinderen ook bij de ontwikkeling van zelfvertrouwen, concentratievermogen en leerplezier. Door middel van projectonderwijs bereiden wij leerlingen voor op de multiculturele samenleving in de 21e eeuw.

De Taalklas Nieuwkomers (TKN) Soest is een gemeentelijke voorziening waarbij kinderen van de leeftijd van 6 tot 12 jaar ongeveer een jaar lang onderwijs krijgen gericht op het leren van de Nederlandse taal en kennismaken met de Nederlands cultuur. De achtergrond en het kennisniveau van de kinderen die instromen is zeer divers, ze komen uit de hele wereld! Het zijn allemaal kinderen die nog niet voldoende Nederlands beheersen om naar een reguliere basisschool te gaan. Er zijn kinderen die in hun thuisland onderwijs hebben ontvangen, maar ook kinderen die nog helemaal geen onderwijs hebben kunnen krijgen.

 

Wie zoeken we?

Je hebt oog voor culturele verschillen en omarmt verscheidenheid binnen een groep. Verder heb je sterke organisatorische vaardigheden en bent flexibel. Je kunt goed samenwerken met collega’s in een team. Het werken bij de Egelantier vraagt specifieke communicatievaardigheden en een professionele houding met betrekking tot het lesgeven aan onze doelgroep met name in de taalklas. Ook moet je affiniteit hebben met samenwerken met ouders en/of verzorgers afkomstig uit verschillende culturen. Kennis over woordenschatonderwijs aan nieuwkomers en onderwijservaring is een pré, een lesbevoegdheid voor primair onderwijs een must! Het is van meerwaarde als je zelf één of meerdere andere talen spreekt of internationale (werk)ervaring hebt.

 

Wat bieden we?

De TKN is een dynamische groep. Het gehele schooljaar stromen er leerlingen in en uit en de groepssamenstelling is zeer gedifferentieerd. Dit maakt het werken in deze groep heel afwisselend! Per klas is er een leerkracht beschikbaar en een groot deel van de lesdag een leerkrachtondersteuner. Groep 6 heeft 21 kinderen

De nadruk ligt op het verwerven van mondelinge taal, dit doen we natuurlijk met behulp van een methode maar ook door middel van sport, spel, muziek, drama en creatieve vakken. Wij werken met verschillende niveaugroepen in circuitvorm, waarbij we gebruik maken van verschillende materialen zoals ICT, spelmateriaal en methodes. We gebruiken de methode Wereldreizigers om de kinderen te begeleiden in hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

Het volgen van de kinderen is van groot belang. Daarom hebben we iedere 10 weken een toetsmoment. We analyseren de groei van de kinderen en passen ons onderwijs hierop aan.

Je komt te werken in een enthousiast en ambitieus team collega’s. We kunnen een fulltime aanstelling bieden. Minder dagen (min. 3) is ook bespreekbaar. De inschaling vindt plaats conform CAO PO.  De ingangsdatum is 1 juni 2024. Werkdagen zijn in overleg in te vullen.

De Egelantier is 1 van de 13 STEV-scholen die samen werken aan de educatieve, maatschappelijke en persoonlijke ontwikkeling van elk kind.

STEV wil graag een diverse en inclusieve organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze leerlingen. Je bent niet verplicht om je geboortedatum en geslacht in je CV en motivatiebrief te vermelden.

 

Interesse?

Stuur dan uiterlijk 1 mei een mailtje met CV en motivatie naar Koen Weusten, schoolleider. Als je vragen hebt of je wil even komen kijken ben je van harte welkom!

035-6099270 of 06 15419047

directie@bredeschoolsoest.nl